Case Studies

Case Studies


1 Broadgate Quarter, Stainless steel Canopy

1 Broadgate Quarter, Stainless steel Canopy

How a dated, nineties building was brought into the 21st Century with the addition of a thoughtfully designed and fabricated canopy with integrated lighting and no visible support.

Photography by Paris Granger.

Read the Broadgate case study…

Elevators, Fenman House, Kings Cross

Elevators, Fenman House, Kings Cross

n inside perspective on the creation of moody, contemporary elevators and lobby and how the luxurious bronze finish was created using stainless steel.

Photography by Tom Hampson.

Read the Elevators, Fenman House, Kings Cross case study…


15 Fetter Lane, London

15 Fetter Lane, EC4A – Brise Soleil, column and canopy in V-Grooved PVD stainless steel

The story of how a tired office building became desirable again and gravitated away from its position of being a poor relation to the neighbouring grand buildings in Fetter Lane.

Photography by Paris Granger.

Read the 15 Fetter Lane, London case study…

The Devonshire Club Hotel, London

The Devonshire Club Hotel, London

A look behind the scenes and the design story of this private members club that had a jet-setting businesswoman as its design Muse.

Read the Devonshire Club Hotel case study…


Embassy Gardens - planters in Bronze sandblasted PVD stainless steel Case Study

Embassy Gardens – planters in Bronze sandblasted PVD stainless steel

Looking at the context and design background for this Garden Landscaping project working with a palette of ochres and golds. Embassy Gardens is a core part of a development being called “The New South Bank” in Nine Elms, Wandsworth, London the design of which is based on the High Line Park, New York, UK.

Photograhy by Paris Granger.

Read the Embassy Gardens case study…

Retro-fit staircase, Google offices Case Study

Retro-fit staircase, Google offices, 6 Pancras Square, London UK

Examining the design philosophy and logistical challenges in inserting a “sky high” staircase into an existing building from the key peoples’ perspectives.

Photography by Tim Soar.

Read the Retro-fit staircase, Google offices case study…


Shanghai Bund Financial Centre Case Study

Shanghai Bund Financial Centre

A look at how PVD coloured stainless steel has been used to create a striking and unique “moving veil” façade for the Arts and Cultural Centre in the mixed-use development The Shanghai Bund Financial Centre, China.

Photography by Tim Franco.

Read the Shanghai Bund Financial Centre case study…

Returning a Knightsbridge Stores escalator hall to a former glory

Returning a Knightsbridge Store’s escalator hall to a former glory

An in-depth look at the design ethos and materials used in the refurbishment of the stairs and escalators in this historic and world-famous London landmark building.

Read the Knightsbridge Store’s escalator hall case study…


Bedford Gardens Case Study

Bedford Gardens

With the purchase of the semi-detached property 54 Bedford Gardens and its adjacent mews house, Jonathan Pirie, Managing Director of Bancroft Heath, a building firm, had something very special in mind for its redesign.

Photography by Toby Webb.

Read the Bedford Gardens case study…

Lakeside Case Study

Smile Lounge, Lakeside

Interior designer Ben Rousseau chose to work with John Desmond in designing and building a cosmetic dentistry unit for Smile Lounge that had to be installed in Lakeside shopping centre within a slot of 12 hours. The result is a slick and polished kiosk.

Read the Smile Lounge at Lakeside case study…


Wood Lane Case Study

Wood Lane Station

The creation of the first new tube station on an existing line for 70 years needed to be striking and memorable. Gold anodised aluminium and shot-peened stainless steel are primary materials that go to make this a distinct and contemporary underground station.

Read the Wood Lane case study…

North House Case Study

North House

John Desmond were selected by Ian Ritchie Architects, designers of the famous Spire of Dublin, to work in creating a zen-like interior using shot-peened stainless steel and white glass for the offices of the Chamber Orchestra of Europe at North House, Westminster, London.

Read the North House case study…